Avio karte Qatar airways


Qatar airways destinacije

Pogledajte neke od cena avio karata ka destinacijama ka kojima leti Qatar airways.

Bejrut - Beograd, Doha - Sarajevo , Dubai - Sarajevo, Doha - Skoplje, Doha - Zagreb, Doha - Beograd , Zagreb - Doha, Skoplje - Doha, Sarajevo - Dubai, Sarajevo - Doha, Beograd - Zanzibar, Beograd - Seul, Beograd - Sejšeli, Beograd - Montreal,

Qatar airways avio karte cene

Qatar Airways je nacionalna avio kompanija države Katar. Sedište avio kompanije je u Dohi, najznačajnijem trgovačkom središtu Bliskog Istoka. Qatar Airways je osnovan 1993. godine što je svrstava u mlade avio kompanije. Ujedno je i jedna od najviše nagrađivanih avio kompanija u mnogim kategorijama.

Tokom godina, Qatar Airways je postala jedna od elitnih avio kompanija na svetu, a od strane Skytrax-a dobila je rejting od 5 zvezdica, a čak četiri puta do sada je proglašena za kompaniju godine od strane istog servisa.

Centar komanije je Međunarodni arodrom Hamad u Dohi. Na aerodromu se nalazi salon za putnike u biznis klasi Qatar Airways-a: Al Mourjan Business Lounge.

Pored nagrade za najbolju avio kompaniju u svetu, Qatar Airways je dobitnik mnogih nagrada kao što su nagrada za najbolju biznis klasu, za najbolju ekonomsku klasu, za najbolju uslugu na aerodromu i još mnogo drugih.

Simbol avio kompanije je Oriks antilopa koja nastanjuje Arapsko poluostrvo u okviru istoimenog emirata na Bliskom Istoku. Nadimak za simbol Qatar Airways-a je Orry. Ova antilopa u Kataru je u velikoj meri istrebljena zbog čega je stavljena pod zaštitu, tako da danas gotovo ima status svete životinje.

Qatar Airways se može pohvaliti mladom flotom, koju čine avioni Airbus i Boeing, prosečne starosti 5 godina.

Qatar Airways je u kratkom vremenskom periodu uspeo da poveže preko 100 destinacija u svetu, a najpoznatije su Bankok, Puket, Sejšeli, Hong Kong, Maldivi, Bali, Melburn, Sidnej,… Svakodnevno ima direktne letove iz Beograda za Dohu.